onsdag den 3. oktober 2012

The Virus is Spreading...


Jeg var til åbning af en ret interessant udstilling igår. “The Virus is Spreading” hedder den, og sætter fokus, på skellet mellem gadekunst og galleri-kunst.

Kunstner og grafitti-maler Ganzeer har forvandlet det lille kommercielle galleri Safar Khan på Zamalek, til en installation. På væggene er der lag af plakater, motiver kendte fra Kairos vægge og man mærker stemningen fra gaden. På 1. Etage præsenteres kontrasten, her er der et tæppe på gulvet, Ganzeers tags er i rammer, væggene er hvide og der er orden på sagerne.

Udstillingen understreger hvordan gadekunst og graffiti, som politisk og kunstnerisk udtryksform, spreder sig og nu har fundet vej til et etableret kunstgalleri. Men har det den samme effekt når det udstilles sådan et sted? Er det ikke netop, når denne kunst udtrykkes på gaden, hvor alle kan se det, overveje og kommentere, at det står stærkest?

Safar Khan, er et traditionelt kunstgalleri, som ikke normalt overskrider grænser med deres udstillinger. Men med denne udstilling, prøver de at tiltrække et andet publikum, end dem der typisk kommer forbi.


Nok ord, se billederne.








Ganzeer har inviteret en række af Kairos grafitti-tegnere med. Blandt andre "Sad Panda", hvis triste pandaer man kan se rundt om i Kairo - og her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar