mandag den 31. oktober 2011

Turist i Egypten

Den seneste måneds tid er gået med en del rejsen omkring. Jeg har haft besøg hjemmefra af familie og venner, og har vist Kairo og Alexandria frem så godt jeg nu kunne.

Det var tydeligt at turismen i Egypten har set bedre dage! Der var underlig tomt ved pyramiderne, men det gjorde jo ikke vores oplevelse af de gigantiske konstruktioner mindre fantastisk.



Det er nu et fascinerende og overvældende syn.

Men for Egyptens økonomi, er manglende turister er et alvorligt problem.
Turisme er nemlig en af de vigtigste sektorer i Egyptens økonomi. Den har årligt tilført 11 milliarder Dollars til landet og beskæftiget 12% af den egyptiske arbejdsstyrke (tal fra 2008).

Så når nye tal viser at antallet af turister i Egypten er faldet med 100.000 månedligt siden revolutionen, er det bekymrende. Det voldsomme fald skyldes den ustabile sikkerheds-situation i landet.


Med mine venner hjemmefra var jeg i Dahab på Sinai-halvøen, ikke langt fra turist-destination nr. 1 Sharm El-Sheikh. Også her var mange hoteller og restauranter tomme.

De restauratører jeg snakkede med, var dog ved ganske godt mod. De fortalte hvordan Dahab lå fuldstændig øde hen lige efter revolutionen, og at der ingen turister kom overhovedet. Nu er folk da begyndt at vende tilbage...


Forhåbentlig vil det kommende valg føre en form for stabil fremtidsudsigt med sig, og trække nogle af de skræmte turister tilbage til landet.

Det første valg siden revolutionen skal, om alt går vel, gå igang d. 28. November.
Først valg til parliamentet, og herefter vil valg af præsident følge i foråret 2012, formodentlig i marts.

Det er en lang proces, og der er en del skepsis i forhold til hvorvidt tidsplanen vil blive holdt. Valget er allerede blevet udskudt et par gange.

Efter forskellige partier, kendte og ukendte kandidater har meldt sig på banen, blev tidsfristen for at stille op til valget nået i sidste weekend. Nu har egypterne så en lille måneds tid til at finde ud af hvem der stiller op, og hvem de vil sætte deres kryds ved.

Jeg vil også prøve at danne mig en form for overblik, og fortælle nærmere om valget når det rykker tættere på.


Her er lige et par billeder fra måneds bedrifter rundt omkring



Aftensol i Dahab



Afslapning i Dahab



Alexandria



Lige endnu en omgang pyramider

Ingen kommentarer:

Send en kommentar